Kábel TV, internet


Gyerek a neten

Az NMHH Internet Hotline internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálatának gyűjteménye a fiatalok digitális szokásainak megértéséhez. Bővebb tájékoztatóhoz kérjük kattintson a lentebb található gombra, vagy a mellékelt fotóra!


Bővebben

Tudja biztonságban gyermekét a világhálón is.

A gyermekek biztonságos internethasználata kiemelt fontosságú számunkra. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Gyermekvédelmi Kerekasztal ajánlásait figyelembe véve, A Visontáért Nonprofit Közhasznú Kft.a Norton Family szűrőszoftvert ajánlja ügyfeleinek a kiskorúak számára káros internetes tartalmak szűrésére.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság mellett működő Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal egy ajánlást fogalmazott meg a kiskorúak biztonságos nethasználata érdekében, az ajánlás az alábbi linken érhető el:

 http://nmhh.hu/dokumentum/162986/szuroszoftver_ajanlas.pdf

Az ingyenesen letölthető, és egyszerűen telepíthető magyar nyelvű programokat az alábbi linkeken érhetik el ügyfeleink:

Norton Family                                                    Google Family Link                                         Microsoft Family Safety

 

 

Kedves Szülők!

Az online bántalmazás az egyik leggyakoribb internetes veszély, amellyel a gyermekek online találkozhatnak.

Az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) Gyermekvédelmi Internet Kerekasztalával szorosan együttműködve tájékoztatjuk Önöket arról, hogy megjelent az NMHH Mást bántani nem menő című kiadványa, amely a kiskorúakat fenyegető online zaklatás/bántalmazás (angol szóval: cyberbullying) kérdéskörével foglalkozik.

Kutatások szerint minden hatodik 15-16 éves gyereknek volt már része online bántalmazásban, ezért kiemelten fontos a cyberbullying kérdésével foglalkozni.

Az internetes zaklatás során ugyanúgy érvényesül a zaklatás három feltétele: erős, negatív tartalmat közvetít a bántalmazó a bántalmazottnak, rendszeresen ismétli a tevékenységét, és mindezt hatalma fitogtatásával éri el.

A neten gyakran úgy, hogy anonim módon, arctalanul tesz bántó megjegyzéseket különböző közösségi oldalakon, vagy egy általa készített előnytelen fotót, esetleg montázst oszt meg a zaklatás elszenvedőjéről.

A cyberbullyingról további információk például innen nyerhetőek: https://uniside.hu/mast-bantani-nem-meno-cimmel-jelent-nmhh-kiadvany/

A kiadvány a https://gyerekaneten.hu/tema/Cyberbullying__Mast_bantani_nem_meno linken érhető el online lapozható formában, vagy akár pdf-ként is letölthető.

 

Üdvözlettel: Visontáért Nonprofit Közhasznú Kft.

ÁSZF: